NIUSS

NIUSS

Com un còctel de fruites, un barrejat de sabors, colors i textures diferents… Així és com el grup de la Ribera defineix el seu treball Macedònia (Atòmic Records, 2023), un disc que està format per deu cançons que posen lletra i música a una voràgine de sentiments i emocions que s’entremesclen. Les lletres, carregades d’optimisme, reflexió i justícia social, conviden a celebrar la vida i els diferents moments pels quals passem les persones». “És fonamental parar i escoltar-se, saber el que volem en cada moment i acceptar el que sentim. Però de vegades això no és fàcil pel ritme de vida que portem i la quantitat d’estímuls externs que ens envolten”, explica Vicent, cantant del grup. 

Aquest treball, gravat i produït en Atòmic Studio per Mark Dasousa, és el fruit d’un llarg procés de composició en el qual el grup ha anat buscant el seu estil i una sonoritat pròpia. Un disc que és també eixa macedònia, amb cançons que segueixen un mateix estil musical però que son molt diferents entre elles, reflex de l’evolució i el creixement del grup en aquesta etapa. Des de la publicació de Ressaca, el primer single de NIUSS, el grup ha publicat quatre avançaments més: La nit no ha acabat encara, Tempesta d’estiu, Com dos animals i Prendre el nord, la cançó estrenada el passat febrer amb la col·laboració de La Fúmiga. Aquests temes junt a Udolar-te, El que somies, A contracorrentNo et mogues i Dona’m temps, són els que formen part d’aquest còctel musical que ens ha preparat NIUSS. Amb el mestissatge i l’electrònica com a combinació perfecta per a fer-nos vibrar, la banda ha treballat el seu directe sota la direcció d’Àrtur Martínez i Marc Torner.

Després de més de 25 concerts durant el passat 2022 i compartint escenari amb grups i artistes ja consolidats com Xavi Sarrià, Auxili, La Fúmiga o Cactus, el grup ha preparat junt amb Pro21 Cultural la gira “Macedònia” per a aquest 2023. D’aquesta ja es coneixen algunes dates rellevants com ara el Fescamp en maig, l’aplec del Penyagolosa al juny o el Feslloc al juliol, entre altres. “Volem compartir el treball realitzat a l’estudi al llarg d’aquests mesos i tot l’esforç que hem fet per treballar un bon directe, a multitud de pobles i ciutats. Estem molt contentes ja que a dia de hui tenim una quinzena de concerts tancats i tenim previsió de superar els trenta aquest any”, afirma Paula, la cantant del grup. 

Últims llançaments

Galeria de fotos